Kuka mitä häh?!? Who the fuck is Näkä?!

Kuva: Timo Kiippa
Who the fuck is Näkä?!
No, se selvinnee noista blogiteksteistä,
mutta laitetaan tähän nyt muutama avainsana:

Kari Närhi - Näkä Närhi - Näkä Hyle
1967 Pieksämäki - 1986 Helsinki
kitaristi - ei soita sooloja - ei laula
asenne - punk rock!

Mutta miksi tällainen blogi?

Mulla on ollut jo pitempään ajatuksissa tehdä joku sivusto, johon laittaisi jokaisesta omasta bändistä juttua, kuvia, sekä musiikkinäytteitä. Kai se on vanhenemisen "syytä", kun haluaa tarkastella menneisyyttään. Ja ehkä siksikin on oikea aika tällaiseen, kun vielä jotenkin muistaa menneet tapahtumat.
Kaikki on siis minun muistissa olevia asioita, joku muu muistaa samat asiat varmaan eri tavalla. Olen kuitenkin koittanut tarkistaa mahdollisimman hyvin kaiken tapahtuneen. Tämä onkin ollut mielenkiintoinen matka, on ollut ihan helvetin hienoa paneutua vanhojen "aarteiden" pariin. Onneksi tallessa on isohko määrä kaikenlaista lippua ja lappua, kuvia, nauhoituksia (myös ennen julkaisemattomia) sekä usean vuoden kalenterit. Jopa joitakin päiväkirja-tyyppisiä kirjoituksia löytyi. Ne jeesasivat todella paljon. Ja vaikka alussa tuntui, että kyllähän mä nyt kaikki käänteet ja tapahtumat muistan kristallin kirkkaasti, niin pakko myöntää, että jotkut ajat/asiat ovat hiukan sumeampina mielessä kuin toiset.
Ja hämmentävää kyllä, tuntuu, että vanhat asiat muistaa paremmin, kuin esim. viimeisen 15 vuoden tapahtumat.

Jos löydät tekstistä jotain, joka ei sinun mielestä mennyt niin kuin kirjoitin, niin ota reilusti yhteyttä ja kerro oma näkemyksesi. Myös kaikki blogin parannusehdotukset otetaan ilolla vastaan.

Olen saanut näiden bändi-vuosien aikana itselleni muutaman vihamiehen. Joidenkin kanssa ei vaan kemiat toimi, tai nämä kyseiset ihmiset ovat loukanneet minua tavalla, jota en voi antaa anteeksi. Vaikka suhteemme olisikin nyt poikki, ovat nämä tietyt ihmiset olleet aikoinaan tärkeitä "palikoita" bändihommissa. Kunnioitan heidän panostaan, enkä halua aliarvioida heitä millään tavalla.

En ole asettanut itselleni minkäänlaista aikataulua tämän blogin loppuun saattamiseksi. Nyt alussa ainakin on kova into kirjoittaa (koska tää on itselle todella terapeuttista ja helvetin nastaa hommaa), toivottavasti into pysyy mukana loppuun asti.

Bändilistaus:
Klimax
Viimeinen Rakkaus
FSF
The Fucking World
Hitmen 3
Atom Heart
Human Rights, Inc.
Näkä & Co
Mars Underground
Hate Paper Doll
The War House

Sekä todennäköisesti tulee jotain juttua "projekteista", jotka teki ainoastaan keikkoja, eivätkä olleet ns. oikeita bändejä (poislukien tietysti Poliisivaltio, joka oli ihan oikea bändi. Soitin siinä yhden keikan tuuraavana basistina).
Chile
Poliisivaltio
Pop Geldofs
Melko Pojat
Nuoret Sankarit (ei pidä sekoittaa toiseen saman nimiseen bändiin)